23948sdkhjf

Fastighetsägare smyckar Avenyn

När staden inte prioriterar blommor på Göteborgs paradgata Avenyn får fastighetsägarna längs gatan träda in.

Fastighetsägarna på Göteborgs paradgata och Trygg, vacker stad/Göteborgs Stad går in och bekostar blommor på Avenyn sommaren 2017.

– Avenyn är Sveriges mest kända gata och Göteborgs ansikte utåt. Därför behövs det blommor längs med Avenyn på sommaren, menar Jessika Wassberg, vd på Avenyföreningen.

Det är ingen självklarhet att Avenyn smyckas med blompiedestaler på sommaren. I det ”ordinarie blomsterpaketet” för Göteborgs Stad som förvaltas av park- och naturförvaltningen finns inga blomster utmed själva Avenyn.

Blompiedestalerna dök upp på Avenyn till EM-festen/Göteborgskalaset 2006. Varje år har sedan varit ett pussel gällande finansiering och drift. Inför sommaren 2017 har nu Trygg, vacker stad/Göteborgs Stad och fastighetsägarna på Avenyn gått samman och finansierat blompiedestalerna. De kommer upp strax efter midsommar och är kvar i alla fall september ut.

– Det hade blivit väldigt tomt på gatan om vi inte fått till detta, säger Beata Löfmarck, vikarierande enhetschef för Trygg, vacker stad. – Det hör till att smycka Avenyn med blompiedestaler och det känns extra viktigt i år eftersom årets tema inför jubileumsåret 2021 är just Grön och skön stad.

– Stort tack säger vi till Balder, ByggGöta, Skandiafastigheter, Gert Frej, Göta Par Bricole, Göteborgslokaler, Higab, Pandox och Wallenstam för ytterligare en härlig, blommande sommar på Avenyn, avslutar Jessika Wassberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078