23948sdkhjf

Malmö Entré sålt

I går genomfördes försäljningen av Malmö Entré. Köpare är malmöbaserade fastighetsbolaget Trianon, som planerar att skapa ett centrum med fokus på kultur, upplevelser, service och närhandel.

Säljare är tyska Commerz Real Investmentgesellschaft.  Köpeskillingen för Entréfastigheterna uppgår till 425,9 Mkr (inklusive stämpelskatt och förvärvskostnader), varav cirka 150 Mkr finansieras med del av likviden från den nyemission som genomförts i anslutning till Trianons notering på Nasdaq First North Premier och resterande del genom upptagande av ny skuldfinansiering. Förvärvet slutfördes i går den 26 juni 2017.
Trianon har ingått en avsiktsförklaring med Malmö stad som innebär att staden avser att verka för att teckna hyresavtal i Entréfastigheterna för samhällsservice och kultur.

Efter förvärvet av Entréfastigheterna uppgår Trianons totala fastighetsportfölj till 44 fastigheter om totalt cirka 220 000 kvm med ett hyresvärde om cirka 358 Mkr. Förvärvet är ett viktigt steg i Trianons fortsatta utveckling att stärka sin närvaro i Malmö och en del i strategin att förvärva fastigheter med tydlig utvecklingspotential. Förvärvet stärker Bolagets fastighetsportfölj inom detaljhandel men även inom samhällsservice och kultur.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094