23948sdkhjf

Kosmetikkedja skyddar med DNA

Tryggare arbetsmiljö och minskat häleri är målet.

ButiksDNA är ett rån- inbrotts- och stöldförebyggande koncept anpassat för detaljhandeln. Konceptet består av två delar, Rån- och inbrottsspray med DNA samt Varumärkning med DNA.

Säkerhetsföretaget Vindico som installerar butiksDNA hos kosmetikkedjan Kicks skriver i ett pressmeddelande att rån- och inbrottsspray med DNA förebygger rån och inbrott exempelvis när det gäller tobak och exklusiva varor.)

DNA-tekniken kan installeras i tobakslager, entréer, skyltfönster, förbutiker, över utvalda varuställ och liknande. Gärningspersoner och eventuellt stöldgods duschas med en unik DNA-kod i samband med gärningen.

Monica Hallin, vd på Vindico Group AB berättar varumärkning med DNA fungerar som ett helt ett åtgärdspaket som kan motverka och förebygga organiserade stölder, så kallad ”hylltömning” . Hon framhåller att detta försvårar för hälare att sälja stöldgods från butiker vidare via andra försäljningskanaler.

Kicks har valt att inledningsvis påbörja installation av ButiksDNA i fem av sina butiker i Stockholmsområdet.

– ButiksDNA är ett utmärkt komplement till det säkerhetsarbete vi bedriver i våra butiker. Syftet med den nya tekniken är främst att skapa en trygg arbetsmiljö för vår personal genom att förebygga rån och inbrott samt försvåra för vidareförsäljning då våra produkter har stor efterfrågan och ett högt andrahandsvärde på hälerimarknaden” säger Ibrahim Akkawi, Security Liable Nordic på Kosmetikkedjan Kicks i pressmeddelandet.

Artikeln är en del av vårt tema om Säkerhet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063