23948sdkhjf

Securitas-vd utsedd

Styrelsen i Securitas AB har utsett Magnus Ahlqvist till ny vd och koncernchef från och med mars 2018.

Alf Göransson avgår som vd och koncernchef efter elva år.

Securitas skriver i ett pressmeddelande att Magnus Ahlqvist sedan den 1 september 2015 är divisionschef för Securitas Security Services Europe och medlem av Securitas koncernledning.

Lämplig bakgrund

Magnus Ahlqvist kom till Securitas från Motorola Mobility, som var ett Google-företag innan det förvärvades av Lenovo. Han var då Corporate Vice President för EMEA och Indien inom Motorola. Tidigare arbetade han i tolv år för Sony Ericsson och Sony Mobile Communications bland annat som President för Sony Mobile Communications i Kina, General Manager i Spanien och Portugal och Telefónica samt General Manager Kanada. Han har också en masterexamen i företagsekonomi från Handelshögskolan i Stockholm och examen i ledarskap från Harvard Business School. 

I pressmeddelandet framhåller Magnus Ahlqvist att Securitas leder omvandlingen av säkerhetsbranschen, från traditionell bevakning till ett betydligt bredare spektrum av kvalificerade säkerhetslösningar och elektronisk säkerhet.

­–  Jag känner mig hedrad och mycket laddad inför att få arbeta med företagets medarbetare världen över under nästa spännande fas, när vi kommer att ha ett ännu större fokus på ny digital teknik inom säkerhet, säger Magnus Ahlqvist.

Alf Göransson fortsätter att vara vd och koncernchef för Securitas fram till mars 2018 och kommer därefter under två år att vara rådgivare till Securitas tillträdande koncernchef. I denna roll kommer han bland annat att bistå i vissa kundrelationer. förvärvsrelaterade frågor och specifika branschfrågor. Alf Göransson lämnar Securitas’ styrelse samtidigt som han avgår som vd och koncernchef i Securitas.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093