23948sdkhjf

Sonat Burman-Olsson lämnar Coop

Han blir ny vd för kooperationen.

Idag meddelade Coop Sverige att Magnus Johansson tar över vd-posten för Coop Sverige. Samtidigt lämnar Sonat Burman-Olsson posten som vd och koncernchef för Coop. Magnus Johansson kommer närmast ifrån Mekonomen där han varit vd och koncernchef.

Jag är mycket glad att få uppgiften att fortsätta bygga Coop och ser mycket fram emot att få utveckla verksamheten och tillsammans med medarbetarna lägga en strategi som skapar förutsättningar för lönsam tillväxt, säger Magnus Johansson i ett pressmeddelande.

Sonat Burman-Olsson som tillträdde tjänsten 2014 var med och vände flera års förluster för Coop Sverige till vinst under både 2015 och 2016.

Coop har genomgått en mycket framgångsrik turn-around under Sonat Burman-Olssons ledning. Nu visar verksamheten åter lönsamhet och ekonomisk stabilitet och Coop går in i en ny fas. Vi tackar Sonat Burman-Olsson för hennes viktiga insatser, säger Tommy Ohlström, styrelseordförande i Coop Sverige i ett pressmeddelande.

Innan vd-posten på Mekonomen var Magnus Johansson vd för Mekonomen Nordic, 2012 och 2013 var han vd för Coop Inköp och Logistik, och därförinnan spenderade han mer än 10 år inom Lantmännen, senast som vd för Lantmännen Cerealia.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094