23948sdkhjf

Apoteksgruppen ökar

Apoteksgruppens resultat för första halvåret 2017 visar ökad omsättning och ökat resultat jämfört med första halvåret 2016.

För apotek anslutna till Apoteksgruppen uppgick omsättningen under första halvåret år 2017 till 1892,1 (1842,7) miljoner kronor, vilket motsvarar en ökning med 2,7 procent jämfört med samma period föregående år. Även rörelseresultatet (EBIT) ökade under motsvarande period med 4,8 procent.

Priskonkurrens sänker

Utvecklingen för receptfria läkemedel fortsatt svag, på grund av den hårdnande priskonkurrensen från framförallt e-handeln. Att Apoteksgruppen ändå lyckats öka tillskrivs en förändrad produktmix och att antalet apotek ökat.

– Just nu sker förändringarna på apoteksmarknaden i hög takt och vi ligger väl i fas med dessa förändringar. Vår satsning på proaktiv rådgivning och tillgänglighet uppskattas av kunderna. Ett kvitto på detta är den stora ökningen av antalet medlemmar i kundklubben. Det är också glädjande att vår expansion av antalet anslutna apotek fortsätter, säger Tony Johansson, vd på Apoteksgruppen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062