23948sdkhjf

Ica startar digital innovationshubb

Icagruppen vässar sin digitala profil genom att dra i gång innovationshubben Icax.

Hubben Icax, ska förstärka koncernens förmåga att använda digital teknik för att förbättra sina kunderbjudanden.

Inom hubben kommer man arbeta med egna digitala utvecklingsprojekt, strategiska samarbeten med andra företag och potentiellt med med förvärv. Målsättningen är att snabbare kunna utveckla digitala tjänster till Icagruppens olika bolag.

Icax ska leverera tre till sex nya projekt per år och dessutom på ett strukturerat sätt tillvarata interna idéer inom hela gruppen.
– Det hubben ska göra ska vara relaterat till de affärer vi har. Vi lyfter dessa frågor till en central nivå i koncernen. Uppgifterna kommer att bestå av tre delar; att arbeta upp interna idéer, arbeta med partnerskap och att potentiellt förvärva nya företag. Mest handlar det om att utveckla nya tjänster för våra kunder, sade Icagruppens vd Per Strömberg i samband med presentationen av delårsrapporten.

Enligt honom är målsättningen att kunderna redan i slutet av året kommer att få se nya tjänster som drivits fram i hubben.
Icax kommer att ledas av Samuel Young, som kommer från rollen som vd på Smart Video men har lång erfarenhet inom Ica. Han kommer att rapportera till gruppens CDO Peter Muld.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062