23948sdkhjf

Lindex tappar vd

Ingvar Larsson lämnar Lindex. Hon tar över som tillförordnad vd.

Ingvar Larsson lämnar Lindex. Elisabeth Peregi, landschef för Sverige, går in som tillförordnad vd. Hon tillträder med omedelbar verkan. Peregi har arbetat på flera chefspositioner inom Lindex, bland annat som ekonomidirektör 2010–2013 samt som chef för affärsverksamheten franchise och även som samt landschef kedjan i Norge Norge.

– Jag vill tacka Ingvar för hans utmärkta insats i att leda bolaget och stärka Lindex position som en av Europas ledande modekedjor. Jag är övertygad om att Lindex fortsättningsvis är i goda händer hos Elisabeth, som har en lång erfarenhet av flertalet försäljningspositioner i Lindex, en stark finansiell bakgrund och brinner för att utveckla bolaget vidare, säger Stockmanns vd  Lauri Veijalainen i en kommentar.

Modekedjan tappar även styrelseordförande då Per Sjödell lämnar posten men fortsätter som medlem i Stockmanns styrelse. Stockmanns vd kliver in som styrelseordförande.

Ingvar Larsson tiillträdde vd-posten 2014. Han hade då arbetat på en rad olika positioner inom modebolaget och har även ett förflutet hos H&M. Han utnämndes till Årets chef på Chefgalan i mars 2016.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141