23948sdkhjf

H&M investerar i tech-bolag

Det är det Malmöbaserade tech-bolaget Pinmeto som tar i fem miljoner i en riktad nyemission . Största investerare är H&M.

Di digital skriver på tisdagsmorgonen om H&M:s investering i Pinmeto. Företaget har utvecklat en mjukvara som gör det lättare för butikskedjor att hantera sin närvaro i sociala medier samt ett analysverktyg för fysiska butikskedjor som visar hur kunderna hittar till varje enskild butik från sökningar på de större sökmotorerna, karttjänsterna och sociala medierna.

Pinmeto grundades 2013 av Daniel Melkersson, Petter Palander, Michael Nilsson och Marcus Olsson. Förutom grundarna finns bland annat Ax:son Johnson-sfärens investeringsbolag D-AX i ägarskaran.

H&Ms investeringsverksamhet för startupd,  Colab, köper in sig med 2,5 miljoner kronor i nyemissionen. Bland investerarna i Pinmetos nyemission finns också Mincs tidigare vd Mårten Öbrink, Min Doktors tidigare ordförande Christian W Jansson och hans son Carl Jansson, Anders Berglund samt Henrik Schmidt, vd för bioteknikbolaget Tate & Lyle Oat Ingrediens.

Henrik Schmidt tillträder som styrelseordförande i Pinmeto.

Medgrundaren Daniel Melkersson säger till Di Digital att bolaget med de nya ägarna samlar kompetenser för att klara en global expansion.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078