23948sdkhjf

Ikea öppnar i Stockholms city

När Ikea öppnar sin köksbutik på fredag i Stockholms innerstad ökar konkurrensen för närbelägna Ballingslöv, Miele och Electrolux Home.

På fredag öppnar Ikea en pop-up på den centrala adressen Regeringsgatan 65 i Stockholm. Den ska hålla öppet till i februari. I stället för att kunderna lägger tid på att resa ut till Ikea, kommer Ikea att möta kunderna på en plats där de ändå rör sig i Stockholms kontors och butikstäta innerstad.

I butiken kommer kunder att kunna planera och köpa kök med hemleverans och montering, samt även beställa tjänster som mätservice och installationsservice.

qqAffärsområdet Kök är en viktig del av Ikeas totala försäljning. Efterfrågan är stor och med den här butiken hoppas vi på en ännu smidigare köpprocess. Nu prövar vi detta under ett halvår, sen får vi se”, säger butikschefen Karima Kinana till Svd Näringsliv.


Emma Hernell, vice vd på HUI research kommenterar:

– Det finns en minskad acceptans för shopping som slösar med kundernas tid. Ju mer research man kan göra på nätet och ju mer effektivare handeln blir, desto mindre blir acceptansen för shopping som tar för mycket tid, säger hon till Svd.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065