23948sdkhjf

Åhléns stöttar integrationsinitiativ

Påspengar går till integrationsprojekt och de de anställda engagerar sig på arbetstid för att öka kontakten mellan etablerade och nya svenskar. Bakom initiativet står Antonia Ax:son Johnssons Axfoundation.

 

Från den 31 augusti tar Åhléns betalt för alla bärkassar och stöttar initiativet ”ÖppnaDörren” genom att överskott från försäljningen går till att stärka de fyra verksamheterna – ”Yrkesdörren”, ”Invitationsdepartementet”, ”Kompis Sverige” och ”Svenska med baby”.

Samtliga anställda på Åhléns kan även på arbetstid engagera sig i initiativet ”Yrkesdörren” som fokuserar på att skapa nya möten som kan öppna dörren till arbetsmarknaden.

 - Vi är stolta över att kunna stötta ÖppnaDörrens arbete och bidra till att fler nya svenskar får möjligheter till nya kontakter och jobb. Vi tror på att olikheter berikar och gör oss bättre, och genom ”ÖppnaDörren” får vi möjlighet att på riktigt göra skillnad för mångfald och inkludering i samhället, säger Sofia Bothelius, produktions- och hållbarhetschef för Åhléns i ett pressmeddelande.

Åhléns har som mål att genomföra 300 Yrkesdörr-möten fram till år 2020. Arbetet kommer att följas upp i Åhléns hel- och halvårsrapporter.

- Vi ser mycket positivt på att en så stor arbetsgivare som Åhléns väljer att stötta ÖppnaDörrens arbete för ett mer öppet och inkluderande samhälle. Det är särskilt roligt att de låter sina anställda delta i ”ÖppnaDörren” på arbetstid. Vi delar värderingar och tror på möten och företagande som förändringskraft, säger Amelie Silfverstolpe, verksamhetsledare för ”ÖppnaDörren”.

Bakom initiativet ”ÖppnaDörren” står Axfoundation, en icke-vinstdrivande verksamhet grundad av Antonia Ax:son Johnsson. Axfoundations syfte med ”ÖppnaDörren” är att skapa förutsättningar för förändring mot ett mer hållbart samhälle. ”ÖppnaDörren” har som mål att underlätta 25000 möten under 2017 mellan nya och etablerade svenskar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093