23948sdkhjf

Akademibokhandeln öppnar café

K-märkt patisserie och bageri öppnar i bokhandeln på Mäster Samuelgatan i Stockholm.

Kafékonceptet K-märkt öppnar Bok-och matcafé i Akademibokhandelns butik på Mäster Samuelsgatan i Stockholm i oktober. I kafféet finns 60 sittplatser och möjlighet till att köpa med lunch, bröd och bakverk. På menyn finns grillade mackor, matiga sallader, smörrebröd, gröna bowls, bröd och bakverk. Kafféet följer butiken öppettider med undantag för utökade öppettider för frukost från klockan 07.30 på morgonen.

Butiken på Mäster Samuelsgatan är Akademibokhandelns flaggskeppsbutik sedan den öppnade för 40 år sedan. Under ett par år har den byggts om.
Maria Edsman på Akademibokhandeln säger att det har varit en stökig period, men att bokhandelns nu är tillbaka på rätt plats.
Den 2000 kvadratmeter stora butiken är tillräckligt stor att vara en riktig mötesplats. Tidigare fanns ett café, och den funktionen har varit saknad av kunderna.
– Vi har omkring 100 events varje år, och det är extra roligt att vi nu har en kvalificerad aktör på plats. K-märkt är duktiga på events och vi tycker att det är roligt att samarbeta med en partner som kan anpassa sig efter oss och göra bokhandeln till en ännu bättre mötesplats än tidigare.

 K-märkt, som Daniel Roos, Jens Dolk och Hanna Normark står bakom, har förutom nya tillskott på Akademibokhandeln även verksamhet i Garnisonen, Teatern i Ringen och Epicenter i Stockholm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109