23948sdkhjf

Vaimo etablerar sig i Benelux

Svenskgrundade omnikanal-specialisten Vaimo öppnar kontor i Belgien. Bolagets ambition är att bli världsledande inom sitt segment.

Vaimo skriver i ett pressmeddelande att den senaste etableringen är ett steg i bolagets strategi att expandera i Europa och kontoret kommer att rikta sig mot både B2B- och B2C-handlare i Benelux-länderna.

–Med vårt nya kontor blir det möjligt för oss att hjälpa de B2B- som B2C-handlare i regionen som letar efter en strategisk lösningspartner för att kunna växa över gränserna. Vi tror att vi kan vara med och bidra till en fortsatt stark e-handelstillväxt i Benelux-regionen, säger Breght Evens, landschef på Vaimo i Benelux i ett pressmeddelande.

Företaget kommer att börja leverera e-handels- och omnikanalslösningar i alla tre Benelux-länderna från sitt nya kontor i Genk.

– Detaljhandeln är pulsådern i dessa tre länders ekonomi och regionen är en av Europas största e-handelsmarknader. Dessutom växer den snabbt och har en stark köpkraft vilket gör den mycket intressant för oss. Att etablera oss i Benelux är också en viktig del i vår övergripande strategi för att nå målet om att bli världens ledande leverantör av e-handelslösningar baserade på Magento Commerce-plattformen, säger David Holender, vd i Vaimo.

E-handelsmarknaden i Benelux-länderna växer snabbt.

I Belgien ökade omsättningen för e-handeln mot konsumenter under förra året med 10 procent jämfört med 2015. Totalt spenderades 9,1 miljarder euro online, en siffra som förväntas öka till 10,4 miljarder euro under 2017.

I Nederländerna ökade motsvarande omsättningen under 2016 med 23 procent jämfört med föregående år. Luxemburg, med en internetpenetration på 98 procent vilket placerar dem bland de 10 länder med högst internetåtkomst, har sett en genomsnittlig årlig tillväxt i online-intäkterna på 15 procent sedan 2013.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078