23948sdkhjf

Lidl expanderar i Mälardalen

Ny butik med nytt miljövänligt koncept

Lidl har fått klartecken för att bygga en ny miljövänlig butik i Sigtuna. Butiken som är en del av Lidls nya butikskoncept kommer att ligga i den hållbara stadsdelen Sigtuna Stadsängar och byggas enligt miljöstandarden BREEAM.

Butiken kommer bland annat att ha ett grönt tak med solceller och speciella ekozoner på parkeringen.

– Det här var ju en äng innan och då vill man påverka det så litet som möjligt, och kanske till och med påverka positivt, fördelen med de här gröna taken är att många arter nu kan leva kvar säger Johan Augustsson, fastighetsdirektör på Lidl till Fri Köpenskap.

Dessutom kommer kunderna erbjudas laddning för elbilar och elcyklar på parkeringen och med nya logistiklösningar ska transporterna till butiken minskas till en gång per dag.

Butiken kommer att ha en yta på cirka 3 500 kvadratmeter varav cirka 1 500 kommer att kunna användas till försäljning. Utöver den ytan ska lokalerna även inrymma en delikatessbutik med servering.

Exakt när butiken kommer att stå klar går inte riktigt att säga i nuläget.

– Vi fick just klartecken så nu projekterar vi men alla planerna är färdiga så om allt går som tänkt så kan vi vara klara någon gång under första halvåret 2019, men det är mycket som ska ordnas tills dess och det finns flera faktorer som kan påverka när det blir klart, säger Johan Augustsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078