23948sdkhjf

Coaching-app ska lyfta detaljhandeln

Idén är att målstyra större organisationer. Nu tar techbolaget in kapital för att växa.

Det stockholmsbaserade tech-bolaget Goalplan arbetar med mjukvara för målstyrning-, ledarskaps- och försäljningsutveckling.

Idén om att starta Goalplan föddes när grundaren Henrik Troselius jobbade som retailchef på en medelstor elektronikkedja. Han hade svårt att säkerställa att rätt typ av målstyrning och ledarskap utövades i alla butiker runt om i landet och han kände att personalens potential gick förlorad.

I brist på en mjukvara för att lösa problemen med distansledarskap skapade han Goalplan. Goalplan fungerar genom att engagera medarbetare att utföra sina arbetsuppgifter efter bestämda mål och KPI:er. När uppgifter utförs av medarbetare registreras dessa i Goalplans målstyrnings-app, som också fungerar som en coachingapp.

– Goalplan skapades för att säljande organisationer ska kunna få insiktsfull statistik över sina medarbetares beteenden, som i sin tur ligger till grund för bolagens resultat och ger insikt i förbättringsområden, säger han.

Han framhåller att nyckeltal tillsammans med medarbetarbeteenden samlade på ett ställe kan ge unika insikter och att bolagen med dessa insikter direkt kan agera genom att sätta upp mål, följa upp resultat, delegera uppgifter och coacha sina medarbetare till bättre prestationer.

Hittills har Goalplan endast riktat sig mot detaljhandeln, som grundarna har som ett uttalat mål att “vilja rädda”.

Henrik Trysellius menar dock att appen skulle kunna användas i alla branscher som brottas med problem kring distansledarskap, exempelvis café- och restaurangkedjor och stora B2B-organisationer.

Goalplan tar nu in 3 miljoner kronor under en första finansieringsrunda. Bolaget skriver i ett pressmeddelande att investeringen kommer från ett antal erfarna och professionella ängelinvesterare, flera med tunga retail-kopplingar. ”Deras identiteter förblir anonyma och kommer att avslöjas vid ett senare tillfälle”, skriver Goalplan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.164