23948sdkhjf

Willys ska lyfta Malmö stadskärna

Fastighetsägaren hoppas skapa småstadskänsla med storstadskvaliteter.

Vasakronan har tecknat avtal med Willys Hemma. Dagligvaruhandlaren hyr 1 300 kvm i kvarteret Elefanten på Södra Förstadsgatan 24. Butiken öppnar under första kvartalet 2018.
Vasakronan förvärvade den nybyggda delen av Triangeln i centrala Malmö år 2012. Vasakronans ambition är att stärka cityhandeln.
- Vasakronan la tidigt en strategi för hur vi ville utveckla våra fastigheter och stråket längs Södra Förstadsgatan för att säkra den vision vi har,  nämligen en gata av småstadskaraktär med storstadskvalitet, säger Anna Stenkil, regionchef Öresund Vasakronan i ett pressmeddelande.
Vasakronan skriver att de vill skapa ett genuint stråk inspirerat av det lokala, det nära och det småskaliga som komplement till det storskaliga. Genom att bygga om befintliga lokaler, som till exempel Designtorgets entré, samt attrahera nya butikshyresgäster som AB Småland, Meadow, Grandpa, Kavat och Nividas ,och på olika sätt skapa mötesplatser, ska Södra Förstadsgatan vara en plats som inspirerar och berikar stade..
– Etableringen av en riktigt bra matbutik är ett jättebra komplement till det övriga utbud som redan finns på gatan, säger Anna Stenkil.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156