23948sdkhjf

Relex fyller på kassan

Relex Solutions, som är specialiserade på integrerade lösningar för prognostisering, varupåfyllning, hyllutrymme och sortiment, samt personalplanering, inom detaljhandeln har nyligen erhållit en andra omgång av finansiering från det globala riskkapitalbolaget Summit Partners .

 

Relex grundare fortsätter att fungera inom ledande roller och är fortfarande majoritetsägare i företaget.

I september 2015 gjorde Summit Partners en första investering för att stödja teknikföretagets globala expansion. Under de senaste två åren har Relex nästan tredubblat sina intäkter, gått in på den nordamerikanska marknaden och välkomnat över 90 nya kunder världen över, bland andra Rossmann, WHSmith, Morrisons, Coop Danmark och AO.com.

Under samma period slutförde företaget förvärvet av Galleria RTS, en leverantör specialiserad på optimering av hyllutrymme och sortiment, och investerade även i Zenopt, en leverantör av avancerade lösningar för optimerad personalplanering. Alla dessa produkter kompletterar Relexs befintliga lösningar och positionerar företaget för att kunna genomföra sin vision om att erbjuda integrerade lösningar för detaljhandelns planering som optimerar kärnverksamheten i detaljhandeln.

Operativ excellens - inom handeln, försörjningskedjan och affärsverksamheten - krävs för att detaljhandlare ska kunna klara sig på den extremt konkurrenskraftiga marknaden idag, säger Mikko Kärkkäinen, koncernchef för Relex Solutions.

Han framhåller vikten av att förena de operativa kärnprocesserna för att detaljhandlare verkligen ska kunna nå upp till sin potential.

– Vi har till exempel sett att våra kunder minskar situationer av lagerbrist med upp till 80 procent och sänker arbetskostnaderna i butikerna avsevärt genom att optimera planogram för att möjliggöra leveranser direkt till hyllorna vilket minimerar behovet av att lagra varor i butikslagret, säger han.

Summit partners ser en stor potential i Relex

Vi är fortfarande imponerade av företagets fortsatta engagemang för kundernas framgång under den snabba tillväxtperioden, säger Summit Partners Managing Director och Relex styrelseledamot, Han Sikkens, och fortsätter:

Relex Solutions levererar snabb och mätbar avkastning på investeringen till kunder, och vi är glada över att fortsätta vårt partnerskap för nästa tillväxtfas.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078