23948sdkhjf

Komplett öppnar i Finland

På måndagen öppnade Komplett Group sin nya webbplats i Finland. Bolaget uppger att den ska sälja hela Kompletts lagerförda sortiment.

Enligt Postnords rapport E-handeln i Norden shoppar närmare 50 procent av Finlands befolkning på nätet varje månad. Nästan hälften av handeln sker från utlandet. 
- Finland är en ny spännande marknad för oss att växa i säger Live Haukvik, COO för Kompletts nätbutiker i Norden i ett pressmeddelande.

Han förklarar vidare att. huvudfokus i första fasen kommer att vara datorutrustning, Komplett PC och gaming, men hela sortimentet kommer att vara tillgängligt för de finska konsumenterna.

- Finland öppnar upp möjligheter för oss, fortsätter Live Haukvik. En orsak till att stora delar av näthandeln sker utanför Finlands egna gränser, har sin förklaring i att en del intressanta produkter inte finns i lokala nätbutiker.

Han framhåller att Kompletts ambitioner är att utvecklas till en marknadsplats där externa partners kan sälja sina produkter på Kompletts plattform.

–Planen är att rulla ut marknadsplatsen så fort vi har etablerat Komplett som ett varumärke och har fått en betydande kundbas i den finska marknaden. Då kommer Komplett vara stället där kunderna kan handla det mesta från A-Ö, avslutar han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156