23948sdkhjf

Årsgamla varor ommärkta hos grossist

Miljöförvaltningen i Göteborg fann vid en kontroll hos grossist ommärkta varor som redan gått ut för flera år sedan.
Vid en kontroll hos en grossist av asiatisk mat, som gjordes av miljöförvaltningen i Göteborg, hittade man stora mängder av bland annat frysvaror, torrvaror och konserver som gått ut så tidigt som 2015, men märkts med nya datum, skriver P4 Göteborg .

Grossisten är enligt radiokanalen inte Hung Fat Trading Asien Livs, Göteborgsgrossisten som i april uppmärksammades av SVT-programmet Uppdrag granskning för att bland annat ha märkt om varor och silat bort döda insekter från de importerade livsmedlen.

Efter att miljöförvaltningen gjort en oanmäld inspektion stoppades verksamheten hos den aktuella grossisten, varpå lagret gicks igenom. Fyndet av ommärkta varor beskrivs som omfattande, och inspektörerna fann även spår av skadedjur på livsmedlen.

– De blev tagna av allvaret att det var så omfattande och det var så synligt. Det här företaget skickar ut rätt så mycket varor till andra butiker, restauranger och privatpersoner och det är märkligt att man gjorde så mycket medvetna fel, säger Bernadette Weber, chef för avdelningen livsmedelskontroll, till P4 Göteborg.

Företaget ska redan för ett år sen dömts till vite i kammarrätten för just ommärkning av livsmedel.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08