23948sdkhjf

Lägg ner Postnord i Danmark!

Carina Christensen, före detta transportminister och numera vd för de danska transportföretagen är mycket hård i sitt omdöme.

 

– Det finns ingen hållbar framtid för Postnord i Danmark, eftersom den affärsmässiga grunden för verksamheten är borta, säger hon i en intervju i SvD Näringsliv i helgen.Brevmängderna i Danmark har sjunkit dramatiskt under senare år. Precis som Postnord i Sverige satsar man hårt på e-handel och paket för att kompensera för tappet..

Detta gillar inte Carina Christensen. Som vd för ITD, sammanslutningen för danska vägtransportföretag reagerar hon skarpt på den ojusta konkurrensen. Att ”satsningen på marknaden för styckegods och paket finansieras med danska skattekronor” finner hon fullkomligt oacceptabelt.

Därför föreslår hon att Postnord i Danmark avvecklas och att den resterande delen av den befordringspliktiga verksamheten kan skötas av privata företag.

I Sverige hoppas Postnord också att det ska bli e-handel och paketdistribution som räddar verksamheten.

Man vill också spara kostnader genom att släppa kravet på postbefordran till nästa dag i hela landet.

I Sverige rör sig debatten kring Postnord mest kring låg kvalitet på tjänsten, men ännu har någon debatt kring Postnords rätt att finnas på marknaden inte blossat upp.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094