23948sdkhjf

Årets Ruter Dam utsedd

Hedersutmärkelsen Ruter Dam går till den kvinna som har befordrats till den mest inflytelserika chefsposten i det svenska näringslivet under senare tid.

2017 är det Net-on-net Groups vd och koncernchef  Susanne Ehnbåge som utsetts till Årets Ruter Dam.


Hedersutmärkelsen Årets Ruter Dam delades ut första gången 1990. På den tiden var kvinnliga chefer sällsynta. I dag, 27 år senare, finns det betydligt fler kvinnor på tunga chefsposter. 
Netonnet Group har ca 900 anställda och omsätter över 5 miljarder kronor i Norden. Kedjan har totalt 33 butiker, varav 30 lagershopar i Sverige och 3 i Norge.

Susanne Ehnbåge började som trainee på SIBAs avdelning för affärsutveckling 2003 och har sedan dess haft olika roller inom SIBA, senast som vd. Förra året lade Netonnet Group ner varumärket SIBA och slog ihop det med systerföretaget Net-on-net.

- Susanne Ehnbåge är koncernchef i en snabbrörlig bransch med låga marginaler. Teknik och konkurrens utvecklas i svindlande hastighet, liksom affärsmodeller där butiker ska hitta sin plats i konkurrens och samarbete med näthandeln. Susanne Ehnbåge ska med styrelsens och ägarnas stöd leda Netonnet in på börsen. Hon är en ung VD, som vi lär följa som förebild framöver, vilket passar när Ruter Dam firar 30 år på temat kvinnliga förebilder, säger Gunilla Arhén, grundare Ruter Dam i ett pressmeddelande. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093