23948sdkhjf

Apoteket AB byter ordförande

På onsdagen utsåg Apoteket en ny ordförande efter avgående Christian W Jansson.

Valet föll på Gert Karnberger, som är  är ledamot av styrelsen sedan 2009 och ingår i bolagets revisionsutskott.

Christian W Jansson meddelade att han avgår som styrelseordförande i samband med gårdagens ordinarie styrelsemöte i Apoteket.

Bakgrunden är att han den 18 maj avgick som styrelseordförande i MD International (”Min Doktor”) och då meddelade att hans aktier i företaget skulle avyttras under innevarande år.

Nu har Christian W Jansson skrivit till Näringsdepartementet och meddelat att försäljningen av aktierna kan komma att ta längre tid och att han därför avgår som styrelseordförande i Apoteket.

Christian W Jansson skriver: ”I omsorg om båda bolagen och deras förtroende, och för att eliminera framtida kritik, liksom för att undvika att skada det goda samarbetet mellan Apoteket AB och Min Doktor, väljer jag därför att nu lämna posten som styrelseordförande i Apoteket AB.”.

Gert Karnberger säger i en kommentar:

– Jag är tacksam för förtroendet att bli utsedd till ny styrelseordförande. Samtidigt vill jag passa på, å mina och styrelsekollegornas vägnar, att tacka Christian W Jansson för hans engagemang och bidrag till Apoteket och dess styrelsearbete under hans åtta år som ordförande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063