23948sdkhjf

Initiativet får Transportföretagens hållbarhetspris

Samarbete mellan Bring, Ragn-Sells, Stockholms stad och Vasakronan prisades.

Initiativet Älskade stad fick under torsdagskvällen ta emot Transportföretagens hållbarhetspris.

Priset har som syfte att uppmärksamma och belöna personer och organisationer som arbetar för en mer hållbar transportsektor.

Initiativet Älskade stad är ett kommersiellt hållbart och branschöverskridande samarbete mellan Ragn-Sells, Bring, Vasakronan och Stockholms stad som tillsammans vill öka takten på, och få fler hållbara miljöinitiativ som gynnar en levande stadsmiljö.

Initiativet som startade den 14 mars i år började först med en elbil som samordnar gods- och avfallslogistik i centrala Stockholm och genom den minskar man transporter av både ingående gods och utgående avfall.

– Jag är otroligt stolt och hedrad över priset men främst över att vi genom ett lyckat branschöverskridande samarbete gör skillnad för mer hållbar stad, säger Tobias Åbonde ansvarig för hemleveranser vid Bring Express i ett pressmeddelande.

Förutom äran belönas Älskade stad med 50 000 kronor att skänka till valfritt hållbarhetsprojekt.

– Vi kommer att skänka vinstsumman till KTH:s ”integrated transport research lab” som forskar inom hållbara transportlösningar. Där kommer pengarna väl till användning, säger Erik Wastesson, chef för logistiktjänster vid Ragn-Sells i samma pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08