23948sdkhjf

Säkerhetstänk på Ikeas lager

På fredagen öppnade Ikea sitt nya e-handelslager i Arlandastad norr om Stockholm. Säkerhetstänket har stått högt på agendan vid bygget.

Lagret är på 26 000 kvadrat och har 20 000 pallplatser och en unik lösning med både linjebilar och mindre distributionsbilar som ska möta e-handelns krav framöver.

Anläggningen driftas av Bring, och platschefen Joakim Eskilsson berättar att Brings säkerhetstänk verkligen har genomsyrat bygget. 70 personer är anställda och inom kort väntas personalstyrkan vara uppe i 100 personer.

– Vi arbetar mycket med hälsa, miljö och säkerhet, säger Joakim Eskilsson.

Internt kallas det HMS och det är ett ämne som är uppe på varje möte inom företaget. Det handlar om att alla inom företaget ska må bra och trivas, och att människor och värden ska skyddas på bästa sätt. Ingen rör sig på lagret utan skyddsskor och väst. Truckarna är försedda med skarpa blåa backljus för att uppfattas även i yttersta kanten på synfältet. De speciella metallbackar som används av Ikea är utformade för att transportera godset säkert, men också för att den som hanterar godset ska slippa göra illa sig på utstickande delar.

Det är också viktigt att ha kontroll på vilka personer som rör sig i byggnaden. Passersystemet för lagermedarbetarna kräver att man passerar tre dörrar på väg in. Chaufförer som levererar eller hämtar måste anmäla sig via en porttelefon och ange vilken port som bilen ska stanna vid.

Chaufförerna rör sig i princip inte i lagerbyggnaden.

Till säkerhetsarbetet hör också kvalitetskontroll av plockade ordrar. Fem procent av alla ordrar tas ut slumpmässigt och plockas isär och ihop för att kolla att allt finns med.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.188