23948sdkhjf

Barnkläder går bäst på Tradera

Enligt auktionssajten Traderas statistik för 2017, är det barnkläder och barnskor som säljs mest just nu, tätt följt av damkläder och vinyl. Den kategori som ökat mest under 2017 är objekt under kategorin trädgård med sticklingar i spetsen.

Tradera skriver i ett pressmeddelande att de för första gången har över 2 miljoner auktioner ute på sajten nu.

Under 2017 är det barnkläder och barnskor som hamnar på topplistan över vad som säljs mest av på Tradera. Ytterkläder, byxor och tröjor är de mest populära inom segmenten barnkläder och barnskor.

Beteendeförändring

Att barnkläder ligger på första plats över vad som säljs mest av på Tradera beror troligen främst på att fler storstadsfamiljer fortsätter sälja mer. Bara Stockholm och Göteborgs försäljning utgör 55 procent av den totala ökningen. Det märks att det skett en tydlig beteendeförändring kring att handla second hand till sina barn. Det är helt enkelt mer accepterat och till och med förväntat, säger Sofia Hagelin, presschef påTradera

Trädgårdskategorins raketökning beror främst på trenden med sticklingar och frön som tagit enorm fart under 2017 i hela Sverige. Försäljningen av frön har ökat med 50 procent och sticklingar 32 procent. Det har aldrig varit mer inne med odling än nu.

 – Vi seglar på en härlig och nödvändig våg av back to basics, där vi söker oss till det enkla och naturliga för att styra upp och förgylla vår vardag. Det märks också i inredningen. Krukor, amplar, piedestaler och blombord och växter har tagit steget in i finrummet, säger Sofia Hagelin.

 

Detta säljs mest på Tradera 2017

(mätt i antalet sålda artiklar jan-aug 2017 jämfört med samma period 2016)

 

1. Barnkläder & Barnskor

2. Damkläder

3. Vinyl

4. Leksaker

5. Trädgård

6. Herrkläder

7. Keramik & Porslin, svenskt

8. Frimärken, Sverige

9. DVD-filmer

10. Damskor

Kategorierna som har ökat mest i hela Sverige 2017

(kategori där antal sålda objekt har ökat mest jan-sept 2017 jmf med samma period 2016)

 

1. Trädgård

2. Leksaker

3. Vinyl

4. Blu-ray

5. Frimärken Sverige

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078