23948sdkhjf

Anrikt inredningsföretag öppnar sömnadsateljé

Svenskt Tenn öppnar sömnadsateljé på Strandvägen som även ska fungera som ett utbildnings- och integrationsprojekt.

Inrednings- och textilföretaget öppnar sömnadsateljé på Strandvägen under ledning av damskräddaren Andrea Bernström som tidigare drev damskrädderi och kom till företaget 2016. I ateljén ska företaget tillhandahålla sömnad för kuddar, gardiner och specialsömnad. Tre skräddare arbetar i ateljén däribland Shakib Aloto som kom från Aleppo till Sverige i fjol och har varit på inskolning i yrket hos Svenskt Tenns samarbetspartner Caravanserai i Gävle. Han har även lång erfarenhet från arbete på jeansfabrik.

Sömnadsateljén på Strandvägen är ett utbildnings- och integrationsprojekt, i sann Estrid Ericson anda, som utvecklats i samarbete med socialarbetaren Pia Lundström, initiativtagare till Caravanserai, och de anställda får möjlighet att studera svenska på arbetstid under en halv dag varje vecka.

– Det här är ett fantastiskt tillfälle för oss att ta vara på de skickliga hantverkare som kommit till Sverige, precis som Estrid Ericson gjorde med Josef Frank i början av 1930-talet, säger Maria Veerasamy, vd på Svenskt Tenn.

Sömnadsateljén ligger på Strandvägen 5, nära butiken, och öppnar 30 oktober.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094