23948sdkhjf

Derome ger järnet

Byggvaruhandeln Derome har öppnat järnhandel. Den första Derome Järn-anläggningen ligger i Alingsås. Nu väntar expansion av kombinerade bygg-och järnvaruhandlar.

 

- Vissa kanske tror att vi har en skruv lös som ger oss in i en ny bransch. Och det har vi ju faktiskt, massor, vi säljer dem, säger Johan Winroth, vd för Derome Byggvaror & Träteknik i ett pressmeddelande.

Han framhåller dock man inom Derome har en gedigen kompetens. Genom förvärvet av IMAB Industrihandel i april fick man in många medarbetare med lång erfarenhet från järnhandelsbranschen.

I pressmeddelandet säger man att Derome Järnvaror blir en ny aktör på marknaden som riktar sig till både proffsbyggare, industriproffs och verkstadsindustri. Sortimentet blir fullskaligt med upp till 12 000 lagerförda järnvaror på det företaget kallar sina  komboanläggningar, alltså byggvaruhus som kombinerar bygghandel och järnhandel.

- Oavsett vilken typ av verksamhet du har, ska du kunna handla dina järnvaror hos Derome, säger Johan Winroth. Det är inte bara byggare som behöver verktyg, tillbehör och förnödenheter utan även verkstäder, tillverkare, processindustrier och många andra proffskunder. Vi kan numera tillgodose fler yrkeskategoriers behov av järnvaror än tidigare.

Den första fullskaliga järnhandeln etableras i Alingsås, följt av Hisingen senare i år och Malmö och Landskrona under början av nästa år. Landskrona blir även Sydsveriges största lager för bygg- och järnvaror. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125