23948sdkhjf

Trendbrott: Ökat intresse för julstjärnor

Inför årets julhandel är förhandsbokningarna på julstjärnor större än tidigare.

Under de senaste 8–10 åren har vi haft stadigt minskad efterfrågan på julstjärnor vilket lett till minskade odlingsvolymer hos svenska odlare. Men förra året hände något och intresset för julstjärnor är nu på uppgång. I år har vi både större odlingsvolymer och en ökad efterfrågan från våra kunder, berättar Patrik Vilsmyr som arbetar som affärsutvecklare på Mäster Grön i ett pressmeddelande. 

Krukväxtgrossisten Mäster Grön säljer julstjärnor till dagligvaruhandeln, garden centers och blomsterbutiker i hela Sverige. Efterfrågan hos dem ger en bra indikation om läget i hela Sverige.

Det är framför allt unga konsumenter som gillar blomman.

– De skapar nya användningsområden för julstjärnan. Att använda julstjärnor som snittblomma har till exempel blivit otroligt populärt. Förra julen florerade mängder av bilder på Instagram där julstjärnor användes på nya sätt. Många söker inspiration och det har de verkligen hittat när det gäller julstjärnor, förklarar Patrik Vilsmyr. 

Det odlas ungefär fyra miljoner julstjärnor i Sverige. De börjar lämnar växthusen den andra veckan i november för att distribueras till landets butiker.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079