23948sdkhjf

Myrorna och Röda Korset i nytt projekt

Second hand-kedjorna har startat ett samarbete med appen Tiptapp.

– Vi arbetar alltid för att göra det enklare att skänka till oss. När efterfrågan på att få skänka gåvor till oss växer vill vi förstås även möta den. Med den nya funktionen vill vi testa att erbjuda en “on demand”-tjänst, till dem som vill skänka till oss i Stockholmsområdet, säger Emma Eneborg, ansvarig för hållbarhet på Myrorna i Sverige i ett pressmeddelande.

I stort sätt fungerar det så att den som vill skicka ett föremål fotar saken som ska transporteras, anger vart den ska hämtas samt levereras, när hämtningen ska ske och hur mycket man är villig att betala för hjälpen. Förfrågan skickas ut till användare som kan tänkas ta med sig sakerna i sitt fordon.

Målsättningen med projektet är att skapa underlag och förståelse för användarna, både de som skickar till välgörenhet och de mottagande organisationerna. Så att vi sen ska kunna få med fler butiker och organisationer och göra välgörenhet till en permanent del av Tiptapp.  Att ge saker till välgörenhet är alldeles för krångligt och tidskrävande idag. Det ska vara lätt att göra rätt, säger Evelina Lycke, ansvarig för externa samarbeten på Tiptapp.

Det är Myrornas butik på Kolargatan 2 i Ropsten och Röda Korsets butik på Östgötagatan 67 på Södermalm som initialt ingår i projektet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078