23948sdkhjf

Google hjälper småföretag växa på nätet

Lanserar verktyget Adwords Express som ska ta fram lösningar för småföretag som vill marknadsföra sig mot nya kunder online.

– Vi är glada att nu kunna ge företag i Sverige tillgång till ett enkelt och kraftfullt verktyg för webbannonsering. Med lanseringen av Adwords Express hoppas vi kunna hjälpa alla typer av småföretag att nå ut till sina kunder och öka sin försäljning både på och utanför internet, säger Anders Lidström, produktmarknadschef, Google Sverige.

I samband med lanseringen har Google, tillsammans med researchföretaget Vainu, undersökt hur småföretagare använder sig av digitala verktyg för att nå ut till sin kundgrupp på nätet.

Undersökningen visar bland annat att endast en av fem marknadsför sig online. Två av tre har en statisk hemsida utan ambition att skapa tillväxt online. Småföretagare som aktivt når ut till konsumenter via chatt, interaktivitet på hemsidan (såsom e-handel) eller marknadsföring online når en tillväxt som är 18–39 procent större än småföretagare som endast har en statisk hemsida.

Dessa resultat är i linje med research från Accenture och Boston Consulting Group som visar att småföretagare som aktivt utnyttjar webben växer fyra gånger snabbare än företag utan aktiv online-närvaro. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078