23948sdkhjf

Bagaren och Kocken förvärvar danskt e-handelsbolag

I fusionen ingår bland annat webbutiken KitchenOne.

Det blev nyligen känt att Egmont Publishing köper samtliga ägarandelar av Bagaren och Kocken. Enligt Cato Broberg, ansvarig för e-handel inom Egmont Publishing och styrelseordförande för Bagaren och Kocken, är den nya affären en del i deras nordiska expansion.

– Detta är ett strategiskt utvalt område för oss. Vi ska ha den ledande online-positionen i Norden, och detta är ett bra steg på vägen för att uppnå denna målsättning, säger han i ett uttalande.

Danska GoShopping, som bland annat driver KitchenOne, säljer köksutrustning och robotar till hemmet. Grundarna av GoShopping blir nu delägare i Bagaren och Kocken med en ägarandel om 14,5 procent.

Bagaren och Kockens vd, Robert Henricson menar att fusionen innebär ”fantastiska” möjligheter till att bli en ännu starkare aktör på marknaden. 

– Vi har redan en stark position i Sverige och Norge – nu får vi det även i Danmark. Genom Bagaren och Kocken är vi kända för vår expertis inom köksområdet – och genom samgåendet får vi in kompetenser som gör oss ännu bättre och starkare, säger han.

GoShopping har sedan 2015 haft en kraftig tillväxt som under detta år förväntas resultera i en omsättning på drygt 185 miljoner kronor. Tillsammans väntas de två verksamheterna omsätta cirka 400 miljoner kronor.

Kasper Witt, som är en av tre ägare i den dansk-baserade verksamheten, ser också positivt på den framtida utvecklingen.

– Vi stärker våra möjligheter och vår position på marknaden. Vår ambition är att vara den största aktören i Norden – och har nu kommit en bra bit på vägen. Samtidigt får vi glädje av Egmonts styrka och kunskap inom området, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093