23948sdkhjf

Startup har chans att vinna tävling i Europaparlamentet

Svenska Vélosophy kan få pris för sina designade cyklar.

Tävlingen ska framhålla innovation för den cirkulära ekonomin och lyfta hållbarhetsfrågor inom Europaparlamentet. Startupen Vélosophy representerar Sverige med sina cyklar som delvis är gjorda av återvunnen aluminium.

– Vélosophy grundades med ambitionen att förena en fantastisk produkt med socialt ansvarstagande. Vi ville skapa en produkt som gör skillnad och som är mer än ”bara” en cykel, säger Jimmy Östholm, grundare och vd för Vélosophy i ett uttalande.

För varje cykel företaget säljer donerar de också en cykel till en skolflicka i Ghana.

Ambitionen att tillverka våra cyklar med så mycket återvunnen aluminium som möjligt, vårt one for one-löfte, samarbetet med Ghana Bamboo Bikes Initiative och vår strävan efter att montera och serva så många donationscyklar som möjligt lokalt hoppas vi ska inspirera andra till att skapa produkter och koncept för både en lokal och cirkulär ekonomi.

Tävlingen i Europaparlamentet anordnas av Nespresso tillsammans med EU40 som är ett nätverk av unga ledamöter som adresserar viktiga frågor genom kreativ marknadsföring och events. Förutom Vélosophy är fem andra startups från olika länder med i tävlingen som äger rum den 6 december.

Den startup som vinner får ett pris i form av mentorskap från Nespresso.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063