23948sdkhjf

Handelsplats värnar närområdet

Köpcentrum skänker två kronor per besökare till lokala föreningar

Haninge Centrums julkampanj ska ge pengar till det lokala föreningslivet. Det är tanken när man på lördag räknar antalet besökare i syfte att skänka två kronor per besökare till tre lokala föreningar: Lions, Kvinnojouren och Vägen ut. Förhoppningen är att kunna skänka totalt 30 000 kronor till de utvalda föreningarna.

Förra året besökte ca 15 000 personer Haninge Centrum och i år hoppas centrumledningen att minst lika många ska besöka dem och på så sätt bidra till en godare jul i området.



Med konceptet ”En godare Jul i Haninge” vill Haninge Centrum lyfta handelsplatsens betydelse för de som bor och verkar i närområdet, vara en samlingsplats för områdets befolkning samt stötta lokala, samhällsfrämjande initiativ.

 – Vi vill sprida stämning och värme på flera sätt runt om i Haninge och uppmärksamma föreningar vars arbete är viktigt för samhället. Att tillsammans med våra besökare samla in pengar till föreningar i Haninge som vi vill ge en godare jul känns verkligen jättebra,berättar Josefin Eliasson, marknadskoordinator på Newswec.

Kim Loeld, ordförande i Kvinnojouren Haninge, fick frågan om vad ett bidrag på ca 10 000 kronor skulle betyda för dem.

 – Det betyder mycket att vi i Haninge kvinnojour får lokalt stöd, det är ett viktigt erkännande av vår verksamhet som ger skydd till kvinnor och barn som utsätts för våld och hot. De pengar vi får genom insamling kommer vi att ge barn som bor hos oss, vi gör något lustfyllt så att de får uppleva en sorgfri dag med en glad mamma!

 

Även för Lions Club Österhaninge kommer pengarna till användning, berättar deras president Ingemar Palm.

 – Pengarna kommer att användas till att hjälpa behövande med en matkorg till jul samt för att kunna stötta behövande barn och ungdomar. Även de som bor på äldreboenden kommer vi att kunna bjuda på musikunderhållning.

 

Vägens Ut syfte är att vara en möjliggöra för barn och ungdomar i Haninge så att de kan bli den bästa individen de kan bli.

 – Efter vi har uppmanat och inspirerat ungdomarna att drömma stort så hjälper vi dem att skapa sin dröm. Det kan vara att skapa musik, stå på scen, skriva CV för att skaffa jobb eller att lyckas med något eget projekt, säger Pa Modou Badjie, grundare av Vägen Ut, och fortsätter:

 – Ekonomin spelar stor om det ska bli på riktigt. Därför är vi för evigt tacksamma för allt vi får. Varenda krona spelar roll för individen och därmed samhället i stort. Med bidragen ser vi till att unga får jobb, utveckling och hjälp att uppnå sina mål och drömmar.

 

Efter kampanjen kommer det vara möjligt att i Haninge Centrums sociala kanaler följa hur handelsplatsen skänker pengarna från ”En godare jul” till de valda föreningarna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094