23948sdkhjf

Apotek startar samarbete med Min doktor

Stockholm är först ut med provtagningar i apoteket för patienter med remiss från den digitala vårdtjänsten Min Doktor och efter årsskiftet följer Göteborg och Malmö efter.

Det är Apoteket AB som erbjuder provtagningar för patienter med remiss från Min Doktor. Initialt kommer provtagningarna att ske på apotek i Stockholm och efter årsskiftet i Göteborg och Malmö.

För att en läkare ska kunna göra en fullständig bedömning och besluta om eventuell behandling ska sättas in krävs ibland olika provtagningar, oavsett om konsultationen sker hos en fysisk eller digital vårdgivare.

För Apoteket är samarbetet med Min Doktor ett sätt att göra det enklare för Apotekets kunder att komma i kontakt med läkare när det behövs. Att även vi nu kan erbjuda provtagningar bidrar till att patienter snabbare kommer igång med sin läkemedelsbehandling, säger Mats Wennberg, ansvarig för samarbetet med Min Doktor på Apoteket.

Sju apotek ingår inledningsvis. Provtagningen utförs av utbildad personal på Apoteken som ser till att den remitterande läkaren får provsvaren och därefter kan ta beslut om fortsatt behandling.

Det är såklart viktigt för Min Doktor att vi kan erbjuda utökade möjligheter till provtagning för våra patienter. Genom samarbetet med Apoteket som på många håll har lite andra har öppettider än vårdcentraler kan vi bidra till omställningen till en nära och tillgänglig vård, säger Daniel Persson, affärsområdeschef på Min Doktor.

Med Apotekets app Mitt Apotek är det enkelt att komma i kontakt med Min Doktor. Min Doktor erbjuder läkarbesök över nätet, dygnet runt. Min Doktor är registrerad vårdgivare och omfattas av hälso- och sjukvårdslagen, personuppgiftslagen, patientdatalagen och patientsäkerhetslagen. Idag har Min Doktor 200 000 registrerade användare. Apotekets app är nedladdad av drygt 690 000 personer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078