23948sdkhjf

Niklas Johnsson ny vd för Avensia

Styrelsen i e-handelsleverantören Avensia har utsett Niklas Johnsson till ny vd.

Han tillträder senast den andra april 2018 och ersätter Robin Gustafsson som efter sju framgångsrika år har begärt att få lämna sin position.

Robin Gustafsson som är en av grundarna till Avensia, har varit bolagets vd sedan 2011 och koncernchef sedan 2015. I samband med årsstämman 2018 kommer valberedningen att föreslå honom som ny styrelseledamot.

- Jag har fått vara med på en otrolig resa i Avensia och har sett vår försäljning stiga med 30 procent årligen. Den senaste tidens investeringar har nu börjat betala sig och i oktober hade vi en tillväxt på 58 procent med lönsamhet som åter närmar sig förra årets marginaler. För mig personligen är det dock dags för en ny utmaning och jag vet att Niklas kommer bli en injektion av erfarenhet och energi i Avensia. Jag vill verkligen tacka styrelsen och kollegorna för det helhjärtade förtroende jag fått i alla år, säger Robin Gustafsson.

- Jag är både glad och stolt över att kunna presentera Niklas Johnsson som ny vd och koncernchef, säger styrelseordförande Per Wargéus. Han är en kompetent ledare och väl insatt i vår verksamhet, dessutom kommer han att bidra med kunskaper från större bolag och internationella affärer. Jag är övertygad om att han kommer kunna vidareutveckla det som Robin och hans team byggt upp och fortsätta att leda Avensia till nya framgångar och fortsatt tillväxt.

Niklas Johnsson har en lång och omfattande karriär inom IT-branschen. Han kommer senast från uppdraget som Services Director på Microsoft och innan dess var han vd och grundare till UClarity AB. Sedan 1988 har Niklas haft olika ledande befattningar både internationellt och nationellt inom företag som Compaq, HP och Avanade. Niklas har varit styrelseledamot i Avensia sedan 2013 och har varit djupt engagerad i Avensias strategiska utveckling. Niklas är 53 år gammal och har en civilingenjörsexamen från KTH.

- Som vd kommer jag att fokusera på att fortsätta Avensias framgångsrika utveckling för att bli en ännu bättre partner och rådgivare till våra kunder och hjälpa dem att bli framgångsrika i sina e-handels- och omnikanalsatsningar. Den globala e-handeln förväntas öka mer än 100 procent de närmaste fem åren och Avensia, med sin erfarenhet, strukturkapital och spjutspetskompetens inom området är väl positionerat för fortsatt tillväxt, säger Niklas Johnsson.

Robin Gustafsson kommer att lämna sin roll som vd i samband med att Niklas Johnsson tillträder. Niklas har även förvärvat 2 000 000 köpoptioner från Avensias tre största ägare på marknadsmässiga villkor. 

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096