23948sdkhjf

Mathem ska leverera åt Clas Ohlson

Detaljhandelskedjan köper in sig i e-handelsaktören.

Clas Ohlson meddelar idag att de tecknat avtal med Mathem om ett strategiskt samarbete där kunder ska kunna beställa delar av Clas Ohlsons sortiment via Mathems plattform.

Samtidigt med avtalet köper Clas Ohlson nyemitterade aktier, motsvarande tio procent i Mathem, en investering på 221 miljoner kronor. Med tio procent av ägandet i Mathem blir Clas Ohlson fjärde största ägare och på en extrainsatt stämma den 22 december kommer företagets vd Lotta Lyrå föreslås som ny styrelseledamot i bolaget.

– Det här blir en ny väg till kunderna för oss och jag är mycket glad för att kunna presentera det här samarbetet i dag, säger Lotta Lyrå, vd och koncernchef på Clas Ohlson i ett pressmeddelande.

Samarbetet innebär att utvalda delar av Clas Ohlsons sortiment kommer att säljas via Mathems nätplattform. De varor som omfattas av samarbetet är framförallt förbrukningsvaror, men också till exempel köksutrustning, städprodukter och andra varor som behövs i hemmet. Även de kunder som väljer att handla via Clas Ohlsons egna webbkanal kommer att kunna välja att få sina varor levererade till dörren via Mathem.

– Vi ser mycket fram emot att få komma igång och jobba tillsammans med Clas Ohlson. Vi delar samma värderingar och visionen att göra vardagen lite enklare för våra kunder. Clas Ohlsons sortiment öppnar många fler dörrar och kundupplevelsen blir bättre med vårt gemensamma erbjudande, säger Tomas Kull, vd och grundare på Mathem i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078