23948sdkhjf

Sött kvarter beskådas

Sturekvarteret i Stockholm 2025. Nu finns det i pepparkaksvariant – byggt efter ritningarna och av 21 kilo pepparkaksdeg.

De cirka tjugo byggnaderna tog omkring tio arbetsdagar att bygga. Varje hus är unikt och byggt av cirka 35 sammansatta delar med 40-60 fönster. Inget lätt projekt.

–Vi jobbade till fyra, fem på morgonen de sista dagarna, det här är med 250 procents säkerhet det mest svåra och komplicerade pepparkakshus jag någonsin byggt, säger Tea Malmegård, konditor och kock känd från bland annat Dessertmästarna. Tidigare var hon chefskonditor på Operakällaren där hon skapade desserten till Madeleines och Chris O’Neills bröllop.

Pepparkakskvarteret är bakat efter ritningar och 3D-skisser över hur kvarteret kommer att se ut 2025. Men konditorn har ingen klar åsikt om det omdiskuterade projektet.

– Jag var inte så bekant med planerna innan och är egentligen inte det nu heller, jag har mest stått i min låtsasvärld och skapat. Så jag kan inte riktigt uttala mig om vad jag tycker. Men det som ser fint ut är att mycket av planerna går ut på att restaurera och ta fram det gamla, säger Tea Malmegård. 

Projektchefen svara på frågor i Sturegallerian

Pepparkakshuset finns att beskåda i Sturekvarterets paviljong i Sturegallerian (mittemot Bang Olufsen). Varje torsdag kl. 17.00-17.30 finns även Sturekvarterets projektchef Charlotta Rosén på plats här för att svara på frågor om planerna för Sturekvarteret.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078