23948sdkhjf

Nordiska Galleriet förvärvar möbelåterförsäljare

Ett Göteborgsbaserat möbelföretag hamnar med ett förvärv under Nordiska Galleriets vingar.

Nordiska Galleriet utökar sin verksamhet genom förvärv. Det är den Göteborgsbaserade möbelåterförsäljaren Sköna Rum som med fysisk butik i både Stockholm och Göteborg stärker Nordiska Galleriet varumärket. 

Sköna Rum öppnade portarna i Göteborgs hamn år 2002 och har sedan dess fokuserat på att erbjuda ett handplockat sortiment av möbler, mattor, belysning, och inredningsdetaljer för hela hemmet. Sköna Rums butik och e-handel drivs i dag av Gabriel & Fabian Gimdal som kommer att fortsätta sitt engagemang under det nya varumärket Nordiska Galleriet.

Nordiska Galleriet grundades 1912 och är en återförsäljare av exklusiva designmöbler och inredningsdetaljer. Den fysiska butiken har sedan bolagets grundande huserat i samma lokaler på Nybrogatan 11 i Stockholm. Under 2016 fick bolaget nya ägare som inlett en omfattande förnyelseprocess med fokus på digitalisering, uppbyggnad av en arkitektbyrå samt en satsning på försäljning till företag.

Tillsammans skapas en världsledande aktör inom internationell design och visionen om en inspirerande upplevelsedestination för en designintresserad publik stärks. Från och med den 1 december 2017 välkomnas allmänheten att se utställningen i butiken i Göteborgs hamn som markerar startpunkten för integrationen av det nya varumärket och påbörjar reformen från Sköna Rum till Nordiska Galleriet.

– Sköna Rum är ett otroligt välskött bolag som passar väl in i Nordiska Galleriets målsättning om att bli störst i norden på internationell design. Vi vill bygga vidare på det Sköna Rum har skapat i Göteborg och fortsätta att utveckla vårt erbjudande tillsammans med dem. Förvärvet skapar även bättre förutsättningar för utvecklingen av våra nya affärsområden som inkluderar arkitektbyrå, försäljning till företag samt e-handel” säger Axel Söderberg, Executive Chairman på Nordiska Galleriet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094