23948sdkhjf

Lyko noteras

I dag är första handelsdagen för bolaget på Nasdaq First North Premier.

I dag börjar handel för Lyko Group på börsen. Enligt ett pressmeddelande har intresset varit stort från såväl institutionella investerare som allmänhet i Sverige och internationellt.

- Vi är mycket stolta och glada över det stora intresse som visats för Lyko under listningsprocessen. Det är en skön bekräftelse för vårt erbjudande och vår strategi. Jag ser fram emot att förvalta förtroendet och att tillsammans med våra duktiga medarbetare fortsätta leverera tillväxt, säger Joanna Hummel, vd.

Priset per aktie i erbjudandet var, som tidigare meddelats, 50 kronor, motsvarande ett marknadsvärde för Lyko efter genomförandet om cirka 766 miljoner kronor. Erbjudandet omfattade totalt 4 890 474 aktier.

I dagsläget kommer ungefär lika stor del av Lykos försäljning från fysiska butiker som från näthandeln, ett förhållande som inte kommer hålla i sig.
– Om tre år är det snarare 60/40 (60 procent näthandel), just nu ser vi väldigt starka tillväxttal i nätverksamheten, starkare än våra planer, säger Joanna Hummel till Nyhetsbyrån Direkt.

Sedan andra kvartalet i år har Lyko bearbetat den norska marknaden "på ett framgångsrikt sätt", en marknad bolaget fortsätter bearbeta. Lyko tittar också på expansion i Finland.
– Fördelen med Finland är att vi precis som för Norge och Sverige kan varuförsörja via centrallager i Vansbro, säger hon till Direkt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08