23948sdkhjf

E-handeln på fortsatt stark framfart

En undersökning bland hundratals svenska e-handlare visar att nästan var tredje förväntar sig nämligen bättre försäljningsresultat i år jämfört med fjolårets jul. En femtedel uppger även att de säljer mellan 11 och 20 procent mer under julen och flera e-handlare förutspår att drönaren blir årets e-klapp.

Hela 29 procent väntar sig ett starkare resultat jämfört med förra året, medan 44 procent tror att deras försäljning kommer att landa på ungefär samma nivå. Endast 7 procent tror att det kommer gå sämre jämfört med tidigare år.

Majoriteten av e-handlarna är eniga om att svenskarnas jakt på klappar påverkar deras affärer positivt. Många e-handlare uppger att deras försäljning vanligtvis stiger med över 10 procent vid jul och en femtedel tror också att de kommer sälja 11 till 20 procent mer. E-handlarna väntar sig dessutom en stark inledning på det nya året. Så många som 84 procent förutspår nämligen en positiv tillväxt de kommande tre månaderna, varav hela 35 procent tror på en stark utveckling.

Den bransch e-handlarna tror mest på inför årets julhandel är hemelektroniksbranschen. Leksaker och spel förväntas också skörda stor framgång.
Här är branscherna e-handlarna tror mest på inför julen:

  1. Hemelektronik                 31 %
  2. Leksaker och spel           11 %
  3. Skönhet och hälsa            6 %
  4. Sport och fritid                  6 %
  5. Heminredning                   5 %

    Undersökningen har besvarats av 498 svenska e-handlare genom Paysons egen kundpanel. Panelen ombeds att besvara frågor där de får bedöma hur julhandeln kommer att gå för deras företag i år. I undersökningen har e-handlarna också förutspått vilken julklapp som kommer säljas mest på nätet och flera har då svarat att det är drönaren som blir årets e-klapp.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078