23948sdkhjf

Butik i USA för Sneakersnstuff

Här öppnar Sneakersnstuff butik i veckan.

Butiken  ligger i Meatpacking District och öppnar onsdagen 20 december.

- New york är staden där Sneakersnstuff föddes. Faktum är att vi skrev på kontrakten, grundade företaget på ett flyg på väg till New York. Det är nästan poetiskt att vi äntligen får öppna upp en butik i denna fantastiska stad, säger Peter Jansson i en kommentar.

Peter Jansson grundade tillsammans med Erik Fagerlind butikskonceptet och webbutiken 1999 och i dag finns butiker i Stockholm, London, Paris och Berlin.

-Vi älskar sneakers och jag tror att det är därför folk som älskar sneakers älskar oss .Med lansernigen av vår nya New York butik kommer vi kunna tala med våra kunder i en fysisk miljö och inte bara genom hemsidan: Jag tror inte en sekund på att retail är döende. Den utvecklas och vi måste utvecklas med den. Vi fokuserar på att skapa upplevelser. Positiva upplevelser. Kunden har bokstavligt talat hela världen i sina händer idag – så vi måste ge dom en riktigt bra anledning att välja just oss, säger Erik Fagerlind i en kommentar.

Butikens inredning är likt i flera tidigare butiker framtagen i samarbete med Jenny Askefors från Bofink Design och inspirationen till inredningen kommer delvis från de klassiska New York-byggnaderna Flatiron Building, Chrysler Building, Freedom Tower, och New York Life Building.

Kassan är inspirerad av Brooklyn Bridge och ett bord som ser ut som en gigantisk burgare och därtill syns det skandinaviska designarvet i lokalen som tidigare fungerat som garage. På nedervåningen öppnar i vår en bar som ska drivas av två kända svenska krögare. Baren är öppen för allmänheten och är tänkt för varumärkesaktivering och klubbar. Även butiken i Berlin har en bar, som butikens ägare driver, som ligger vägg i vägg med butikslokalen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079