23948sdkhjf

Reor riskerar att förlänga H&M:s fall

Klädjätten H&M:s ekonomiska problem fortsätter.

Trots ett tufft 2017 med skarp resultatnedgång och rejält aktiefall tror investmentbanken JP Morgan att 2018 blir ett övergångsår för den svenska klädjätten, enligt Nyhetsbyrån Direkt.

”Den svaga försäljningen i det fjärde kvartalet bekräftade att H&M står inför strukturella problem som tar tid att få bukt med och som kan komma att fortsätta att dämpa utvecklingen”

, skriver JP Morgan.

JP Morgan räknar med en uppdatering kring hur H&M hanterar sina problem i samband med kapitalmarknadsdagen i februari.

”Men ännu så länge går det inte att se några meningsfulla resultat från bolagets åtgärder som påverkar försäljningen och vi fortsätter att se en risk på nedsidan” , framhåller JP Morgan.

I sin analys räknar investmentbanken med att H&M:s rörelsevinst från det fjärde kvartalet 2017 sjunker med 37 procent jämfört med motsvarande period året innan.

Klädföretagets svaga försäljning har också lett till fler realisationer och JP Morgan pekar på att alltför stora och utdragna reor riskerar att förändra kundernas uppfattning om prisnivåerna. Det riskerar i sin tur leda till att H&M återigen kan få problem med försäljningen när bolaget återgår till mer normaliserade prisnivåer, enligt investmentbanken.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081