23948sdkhjf

Tele2 går ihop med Com Hem

Com Hems vd Anders Nilsson ska leda det nya bolaget.

Mobiloperatören Tele2 och Com Hem går samman för att skapa en "ledande integrerad operatör". Fusionen kommer att genomföras genom att Com Hem absorberas av Tele2.

Som fusionsvederlag kommer Com Hems aktieägare att erhålla 37,02 kronor kontant och 1,0374 nya B-aktier i Tele2 för varje aktie i Com Hem.

Det nya Tele2 som skapas genom att Tele2 går ihop med Com Hem kommer att få Com Hems vd Anders Nilsson som vd.

Allison Kirkby kommer att fortsätta som Tele2s vd fram till fusionens genomförande och kommer att säkerställa en smidig övergång, skriver bolagen. Utöver hennes normala åtaganden som vd kommer hon att övervaka den initiala integrationsplaneringen och den regulatoriska processen.

Om fusionen inte genomförs kommer Allison Kirkby att fortsätta vara vd för Tele2.

- Jag är övertygad om att jag vid fusionens genomförande kommer att lämna över ett bolag i väldigt god form och med Anders Nilsson och Tele2s nuvarande koncernledning är bolaget i goda händer att bli ännu mer framgångsrikt i framtiden, kommenterar hon.

Anders Nilsson kommer tillsammans med Tele2s koncernledning att ansvara för att genomföra integrationen av bolagen och leverera de strategiska målen, heter det. Vid genomförandet av fusionen förväntas Andrew Barron, nuvarande styrelseordförande för Com Hem, tillsammans med ytterligare minst en styrelseledamot från Com Hem, att ingå i styrelsen för Tele2, som kommer att ledas av Tele2s föreslagna styrelseordförande Georgi Ganev. Det framgår av ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094