23948sdkhjf

Myrorna återinviger sitt paradis i Ropsten

En av Stockholms populäraste second hand-butiker slår upp portarna igen i januari.

Den 25 januari inviger Myrorna sin nyrenoverade superbutik i Ropsten. Butiken, som är en av Stockholms största second-hand-butiker, säljer nästan en halv miljon varor varje år och är den mest lukrativa av butikskedjans 34 butiker.

– Vi har haft som ambition att skapa Stockholms fräschaste second hand med en tydlig varuhuskänsla och ett brett utbud. Jag tycker att vi har lyckats. Till nyöppningen har vi fyllt butikens 2000 renoverade kvadratmeter med massor av utvalda varor. Dessutom har vi under öppningshelgen ett litet extra fokus på nordisk design i sortimentet, säger Caisa Ingemarsdotter, försäljningschef, Myrorna. 

Under renoveringen har butiken huserat i en mindre temporär lokal på samma adress. Myrorna hoppas att den nya butiken ska motivera fler till att fatta hållbara köpbeslut.

– Med satsningen vill vi förgylla upplevelsen för våra återkommande kunder men också locka helt nya. Vi ser också satsningen i Ropsten som en investering i framtiden. Vi rustar för svenskarnas omställning till en hållbar livsstil. Om vi ska få fler att handla hållbart behöver vi göra det enkelt att handla hos oss, till exempel genom att fokusera på att erbjuda ett brett och attraktivt sortiment, säger Caisa Ingemarsdotter, försäljningschef, Myrorna.

Varje vecka uppges att det säljs omkring 8 000 varor i Ropstensbutiken. Överskottet från Myrornas försäljning går till socialt arbete som skyddade kvinnoboenden, behandlingshem för missbrukare, sommarkollon eller frukost, värme, dusch och rena kläder till hemlösa.

I butiken finns även möjlighet att lämna fysiska gåvor och/eller bidrag via tjänsten Tiptapp.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093