23948sdkhjf

Ny vd när Tisenhultgruppen köper Boomerang

Tidigare delägare och vd tillbaka i modeföretaget när Tisenhult-gruppen förvärvar modebolaget. Även grundarna ska vara verksamma i bolaget.

Investeringsföretaget Tisenhultgruppen, som ägs av familjen Börjesson, förvärvar varumärket Boomerang, immateriella rättigheter och fysiskt varulager. Tillträde sker den 22 januari 2018.

Anders Börjesson har tidigare samarbetat med Boomerangs grundare Kenneth Andram och Peter Wilton. Ett  samarbete som inleddes redan 1985 och sedan dess och fram till 2014  var familjen Börjesson delägare och representerande i Boomerangs styrelse.

Tidigare vd:n Fredrik Larsson, som arbetade som Boomerangs vd under åren 2000 till 2009, är tillbaka på posten.

Han arbetade för modeföretaget under åren 1995 till 2009 och har även arbetat för andra modeverksamheter som bland annat Skandinavienchef för BLK Denim och även Wolsey och Morley via den egna agenturen Other & Art. 

Utöver familjen Börjessons och Fredrik Larssons representation så kommer Boomerangs bägge grundare Peter Wilton och Kenneth Andram också att engagera sig i den fortsatta verksamheten.

- Med en 30 år lång relation till Boomerang känns det oerhört roligt och spännande att återigen få möjlighet att arbeta med varumärket. Vi på Tisenhult-gruppen ser fram emot att tillsammans med Boomerangs grundare och Fredrik Larsson utveckla varumärket med avstamp i den ursprungliga filosofin om kvalitet, långsiktighet och enkelhet”, säger Tisenhult-gruppens styrelseordförande Anders Börjesson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079