23948sdkhjf

Uniqlo till Stockholm

På onsdagsmorgonen bekräftade så Fast Retailing att Uniqlo öppnar i Stockholm. Etableringen är den första i Norden för den japanska modekoncernen.

I höst öppnar Uniqlo butik om 1 580 kvadratmeter fördelat på fyra våningar  vid Kungsträdgården  i Stockholm. Precis som rykten gjort sig gällande en längre tid så blir Sverigehuset med adress Hamngatan 27, där danska Illum till i höstas var inrymt,  hemvist för den japanskägda kedjan.

- Vi är oerhört stolta och känner en stor ära inför vår lansering i Sverige under 2018, året som också innebär 150 år av diplomatiska relationer mellan Japan och Sverige, säger Tadashi Yanai, styrelseordförande, koncernchef och vd för  Fast Retailing i en kommentar.

- Vår introduktion på den svenska marknaden innebär också vår första etablering i Norden vilket stämmer väl överens med våra planer på fortsatt expansion i Europa. Sverige är en av världens mest innovativa nationer och är ett land som uppskattar såväl teknologi som design och är ledande inom modern livsstil. Jag hoppas att det svenska folket kommer att ta till sig vårt koncept LifeWear och göra det till sitt.

Första butiken för Uniqlo öppnade 1984 och till dags dato finns 1 900 butiker för Uniqlo varav 831 butiker finns i Japan. Första butiken för Uniqlo utanför Japan öppnade i London 2001. I Europa finns i dag 58 butiker. I moderbolaget Fast Reatiling ingår även  GU, Theory, Comptoir des Cotonniers, Princesse tam.tam och J Brand. 

 Sverigehuset är ritat av Stockholmsfödda Sven Markelius och stod färdigt 1969.

Första butiken för Uniqlo öppnade 1984 och till dags dato finns 1 900 butiker för Uniqlo varav 831 butiker finns i Japan. Första butiken för Uniqlo utanför Japan öppnade i London 2001. I moderbolaget Fast Reatiling ingår även  GU, Theory, Comptoir des Cotonniers, Princesse tam.tam och J Brand.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125