23948sdkhjf

Ackordsförslaget godkänt - rekonstruktionen upphör

På onsdagen godkändes Indiskas ackordsförslag. 75 procent av skulderna på 125 miljoner skrivs nu av.

På onsdagen gick Indiska Magasinets ackordsförslag genom vid Stockholms tingsrätt. Det innebär att 75 procent av de oprioriterade skulderna om cirka 125 miljoner kronor skrivs av.

Beslutet vinner laga kraft den 7 februari och då upphör rekonstruktionen.

- Jag känner mig otroligt stolt och ödmjuk över att vi har lyckats genomföra rekonstruktionen, dessutom på rekordfart. Det har varit viktigt för mig att klara av det på tre månader, framförallt med respekt för leverantörerna, men också för att så snabbt som möjligt kunna återgå till att fokusera på affären. Jag är oerhört tacksam över stödet från alla borgenärer som har valt att stötta Indiska en andra gång och mäkta imponerad över insatsen från alla anställda. Nu blickar vi framåt. Jag ser framförallt fram emot att få träffa och engagera kunderna i nya Indiska, säger vd Karin Lindahl i en kommentar. 

I pressmeddelandet skriver bolaget att "intensivt arbete pågått för att skapa förutsättningar för bolaget att bli lönsamt igen". En förändringsplan som bland annat innebär avveckling och omförhandling av olönsamma butiker. Tidigare i veckan försökte Habit att få klarhet i hur många butiker som ska stänga då det framgår  i handlingar från tingsrätten från i november att upp till 20 butiker kan komma att beröras.

Därtill ska kedjan ha arbetat med översyn och optimering av personalstyrkan, förbättring av leverantörsbasen, justeringar i sortimentet, genomgång av tjänsteavtal och fortsatt arbete med ytterligare fokus på e-handel 

Karin Lindahl klev på som vd i september och är även ägare av mode- och inredningskedjan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062