23948sdkhjf

Fredells lämnar Woody

Vill sköta verksamheten själva.

Fredells Byggvaruhus har beslutat att lämna kedjan Woody Bygghandel där företaget ingått sedan 90-talet, för att istället driva sin verksamhet på egen hand.

- Vi har inom ledning med stöd av styrelse beslutat om att lämna Woody Bygghandel. En orsak är att vi överlappar alltför stora områden där Fredells satsar parallellt själva som exempelvis inköp och digitala affärer. Ur ett affärsperspektiv blir det inte lönsamt att både driva en egen organisation och supportera ännu en inom Woody som hanterar samma uppgifter, säger Fabian Fredell, VD för Fredells Byggvaruhus.

Woody har i dagsläget 92 anläggningar om tillsammans omsätter närmare sex miljarder kronor. Fredells är för tillfället Woodys största byggvaruhus men samarbetet ska avslutas under det andra kvartalet 2018.

- Vi har haft stor hjälp av Woody Bygghandel och även varit med och utvecklat kedjan på många vis genom åren så det har inte varit ett enkelt beslut. Det är inte uteslutet att vi kommer ha andra gynnsamma samarbeten i framtiden, det får tiden utvisa”, avslutar Fabian Fredell.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079