23948sdkhjf

Han tar över på Elon

Vitvarukedjan får ny vd och koncernchef.

I juli tillträder Stefan Lebrot som ny vd och koncernchef på vitvarukedjan Elon. Han tar över tjänsten efter Christer Larsson som går vidare efter att ha arbetat inom koncernen i drygt 17 år.

– Jag är jättestolt över det som vi har åstadkommit tillsammans. Vi har samlat de olika fackhandelskedjorna under ett gemensamt varumärke, breddat den nordiska positionen med Euronics AS i Norge samt byggt upp ett effektivt logistik- och backofficecenter i Örebro. Jag har sedan en tid tillbaka haft en diskussion med styrelsen gällande min succession. Nu när den är klar, vill jag ägna mig åt andra saker, säger Christer Larsson.

Stefan Lebrot är i dagsläget vd för det italienska vitvarubolaget Smeg Nordic. Han arbetade tidigare för Electrolux i 17 år och har bland annat varit vd för både Electrolux Sverige och Electrolux Norge.

– Stefan Lebrots handlingskraft och ledaregenskaper blir en stor tillgång för oss. Vårt absoluta fokus ligger nu i att befästa vår marknadsposition som specialisten inom elektriska produkter i hemmet. Under 2018 kommer vi att förtydliga vårt tjänsteerbjudande – det bästa på marknaden – och vidareutveckla vår resa inom digitaliseringen, säger Elon Groups styrelseordförande Fredrik Johansson.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094