23948sdkhjf

Vill ha nattarbete

Ett ökat flöde av varor gör det svårare att hinna med logistiken under schemalagd arbetstid på Ikea i Kungens kurva och arbetsgivaren har inlett förhandlingar med facket om att få införa nattskift.

När arbetsdagen på Ikea i Kungens kurva lider mot sitt slut finns det fortfarande massor kvar att göra. Det anser Ikea, som nu har ansökt om att få schemalägga sina anställda för nattarbete. Hur det blir är oklart då fackförbundet Handels inte har fattat ett beslut i frågan än men i januari kommer en ombudsman från Handels för att få en bättre översikt av problematiken. Det meddelar Handelsnytt.

Behovet av utökade arbetsdagar gäller den personal som arbetar med logistiken på varuhuset.

– Personalen på logistikavdelningen hinner ofta inte lasta klart när sista arbetspasset är slut klockan 23. För att hinna får de vissa dagar fortsätta jobba den sista arbetstimmen fram till midnatt, men på frivillig basis, berättar Johan Hagman, ordförande vid Handels fackklubb på Ikea Kungens kurva i Stockholm, till Handelsnytt.

För att få jobba längre än till midnatt i butik krävs en särskild överenskommelse mellan arbetsgivaren och fackförbundet. Johan Hagman vill dock hellre se en robottruck som hanterar nattarbetet istället för att göra som arbetsgivaren föreslår, att man ska kunna schemalägga personal mellan kl 00-05 på morgonen.

Det är ovanligt att nattarbete i butik godkänns.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094